Starterslening Gennep

Tien hypotheektips om te onthouden

Onderstaand hebben wij tien gouden tips voor jou opgenomen, laat je begeleiden bij de aankoop van jouw eerste woning door onze Erkend StartersCoach.

Ontvang Full Service Aankoopbegeleiding van onze Erkend StartersCoach en bespaar al snel duizenden euro's op de aankoop van jouw eerste woning.

Tien hypotheektips voor Starters op de woningmarkt

TIP 1: Advies van onze Erkend StartersCoach

Laat je adviseren door onze Erkend StartersCoach.

Voordat jij op zoek gaat naar een Starterswoning in de gemeente Gennep is het verstandig jouw wensen en financiële mogelijkheden te laten inventariseren door een ervaren Erkend Hypotheek Adviseur. Wij ondersteunen jou daarbij middels onze specialist, de Erkend StartersCoach. Zo kun jij gericht op zoek naar een Starterswoning in de gemeente Gennep en weet jij precies wat jouw mogelijkheden zijn die passen bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Dit alles leggen wij voor je vast in een persoonlijk Starters Hypotheek Analyserapport.

TIP 2 : Bereid jezelf goed voor op het adviesgesprek

Een hypotheekovereenkomst is ingewikkeld en staat vaak vol met moeilijke woorden. Neem de tijd om alles heel goed door te lezen. Zorg ervoor dat je zeker weet wat er precies wordt bedoeld. Als je iets niet snapt, vraag het dan na bij onze Erkend StartersCoach. Teken nooit een overeenkomst die je niet helemaal begrijpt!

Ben jij op zoek naar een goed financieel advies? Hoe kom jij voorbereid tot een goed gesprek met een financieel adviseur? Bekijk onze video's, bereid jezelf goed voor en ontvang handige en waardevolle tips.

Ontvang een korting tot € 450 op ons adviestarief, hoe werkt het?

  1. Stuur ons een e-mail;
  2. Ontvang per e-mail de link naar onze relevante video's, een vragenlijst en een checklist;
  3. De uitkomsten van de vragenlijst ontvangen wij, zowel als jij, retour in de mailbox;
  4. Op deze wijze kunnen wij ons samen goed voorbereiden op het adviesgesprek;
  5. Jij betaalt tot € 450,- minder advieskosten als jij het adviesgesprek online voorbereidt.

 Maak een afspraak

TIP 3: Vraag naar de SubsidieCheck door onze Erkend StartersCoach

Bespaar geld via onze SubsidieCheck

Kom jij ervoor in aanmerking, maak dan gebruik van bijvoorbeeld de Starterslening of één van de vele andere subsidieregelingen. Laat je door onze Erkend StartersCoach voorrekenen of jij in aanmerking komt voor één van de bestaande subsidieregelingen. Wij bieden jou het complete en actuele overzicht van subsidies, voordelige leningen en andere regelingen voor Starters op de woningmarkt in de gemeente Gennep.

Wij informeren jou precies welke mogelijkheden er in jouw situatie zijn om subsidie te ontvangen van bijvoorbeeld de rijksoverheid, de provincie of de gemeente Gennep. Bespaar duizenden euro's via dé specialist in aankoopbegeleiding voor Starters op de woningmarkt in de gemeente Gennep.

Vraag een SubsidieCheck aan.

TIP 4: Kies voor onze Full Service Aankoopbegeleiding

Hoe vaak komt het niet voor dat mensen een woning kopen waarvan achteraf blijkt dat er veel te veel voor betaald is? Of waarbij de buurt toch veel minder leuk is dan aanvankelijk werd gedacht? Het kan daarom geen kwaad om - ook al doe jij een aantal zaken zelf - toch een professional in de arm te nemen die jou voor vervelende scenario's kan behoeden.

Full Service Aankoopbegeleiding

Uit onderzoek blijkt dat als jij een aankoop van een Starterswoning via onze Full Service Aankoopbegeleiding doet, de aankoopprijs gemiddeld met zo'n 5%-10% extra naar beneden gaat! Haal daarom het maximale eruit en maak gebruik van onze Full Service Aankoopbegeleiding. Wij kennen de markt, bieden jouw een betere onderhandelingspositie, behartigen alleen jouw belang en verdienen onszelf vrijwel in alle gevallen terug!

TIP 5: Neem ontbindende voorwaarden op

Er kunnen diverse redenen ontstaan waardoor jij af wilt zien van de aankoop van de Starterswoning. Laat daarom in het koopcontract ontbindende voorwaarden (voorbehoud van financiering) opnemen die het mogelijk maken om zonder boete af te zien van de aankoop. Mocht jij de financiering onverhoopt toch niet rond kunnen krijgen, kun jij dankzij het opgenomen voorbehoud van de aankoop van de Starterswoning afzien. Zo kun jij onnodige kosten voorkomen!

Enkele voorbeelden van ontbindende voorwaarden zijn:

  • Jij krijgt de financiering niet rond;

  • Jij krijgt geen financiering met Nationale Hypotheek Garantie (NHG);

  • Jij krijgt geen financiering met de benodigde subsidieregeling;

  • Jij verkrijgt geen woonvergunning van de gemeente ;

  • De bouwkundige keuring geeft aanleiding om van de koop af te zien.

TIP 6: Neem de tijd en laat je goed informeren

Laat jou bij de keuze voor een geldverstrekker breed informeren.

Kies niet voor de oplossingen van één bank, maar laat je door onze Erkend StartersCoach helpen om samen met jou de best passende oplossing uit de markt te halen.

Een Startershypotheek is maatwerk, dus ga niet in zee met een hypotheekadviseur die reeds na één uur een offerte meegeeft!

TIP 7: Vergelijk niet alleen rente maar ook de voorwaarden

Pas op voor het risico Goedkoop = Duurkoop.

Vergelijk niet alleen de hypotheekrente van verschillende aanbieders, maar let vooral op de daarbij geldende voorwaarden. Kortingen geven een lagere hypotheekrente maar daartegenover staan vaak ook extra voorwaarden en beperkingen.

Deze extra voorwaarden en beperkingen kunnen vervolgens ertoe leiden dat je uiteindelijk toch duurder uit bent gedurende de gehele looptijd van de hypotheek!

TIP 8: Renterisico

Kies de rentevastperiode die bij jouw past.

Neem niet al te grote risico's door voor een (te)korte rentevastperiode te kiezen. Door bij een lage hypotheekrentestand voor een (gewenste) lange rentevastperiode te kiezen, wordt extra zekerheid verkregen voor stabiele maandlasten. Diverse geldverstrekkers bieden zelfs de mogelijkheid de rente voor dertig jaar vast te zetten.

In het algemeen geldt: ‘Neem nooit al te grote risico’s in ruil voor alleen maar een lage maandlast’. Heb jij opgroeiende kinderen of zijn er kinderen op komst, kies dan mogelijk voor een rentevastperiode die jou gedurende ‘die duurdere kinderperiode’ beschermt tegen een mogelijke hoge rentestijging en de daarmee gepaard gaande lastenverzwaring.

Onderstaande afbeelding maakt duidelijk dat wij in Nederland met name in de begin jaren tachtig en negentig een hoge hypotheekrentestand hebben gekend.

TIP 9: Kies voor een verhoogde inschrijving

Schrijf de Startershypotheek hoger in bij de notaris.

Het voordeel hiervan is dat jij in de toekomst jouw hypotheek kunt verhogen zonder dat jij hiervoor opnieuw de gang naar de notaris moet maken. Dat scheelt weer in de kosten!

TIP 10: Checklist hypotheekgesprek

Controleer achteraf of het adviesgesprek ook goed is verlopen.

Raadpleeg daarvoor de checklist hypotheekgesprek op de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Mochten er toch zaken zijn welke niet aan bod zijn gekomen waar jij nog vragen over hebt, dan kun jij hierover altijd contact opnemen met onze Erkend StartersCoach.