Starterslening Gennep

Onze bijdrage

tl_files/blokafbeeldingen/Logo/Partners/Logo ESC - grijs (gif).gif

De Erkend StartersCoach behartigt landelijk de belangen van Starters op de woningmarkt. Wij maken het kopen van een Starterswoning in de gemeente Gennep mogelijk, met of zonder Starterslening!

Maak een afspraak

Starterslening aanvragen

Het aanvragen van de Starterslening van de gemeente Gennep bestaat uit meerdere stappen. Met behulp van het hieronder vermelde stappenplan begeleiden wij jou naar de aankoop en totale financiering van jouw Starterswoning. Deze financiering bestaat uit een normale eerste hypotheek (Startershypotheek) met NHG bij een geldverstrekker naar keuze en de Starterslening van de SVn.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek met een Erkend StartersCoach, dé specialist voor Starters op de woningmarkt in de gemeente Gennep.

Maak een afspraak

Stappenplan

Stap 1 - Start contact

Neem contact met ons op en wij stellen vast of je in aanmerking komt voor een Starterslening. Wij informeren bij de gemeente Gennep of er nog voldoende budget voorradig is. Samen vullen we het formulier VROM Starterslening in.

Stap 2 - Aanvraagformulier Starterslening

Bij een positieve beoordeling door de gemeente Gennep ontvang je van de gemeente het aanvraagformulier Starterslening, checklist en een model werkgeversverklaring.

Samen vullen wij het SVn aanvraagformulier voor de Starterslening in. Vervolgens versturen wij voor jou het aanvraagformulier voorzien van alle gevraagde gegevens en documenten naar SVn.

Stap 3 - Toewijzingsbrief

Bij een positieve beoordeling door de SVn, geeft de SVn een positief advies af bij de gemeente Gennep. De gemeente stuurt jou vervolgens een toewijzingsbrief.

In de Toewijzingsbrief is voor jou opgenomen:
  • de hoogte van de te verkrijgen Starterslening;
  • de looptijd van de Starterslening;
  • het rentepercentage van jouw Starterslening;
  • de voorwaarden waaraan jij moet voldoen om de Starterslening uitbetaald te krijgen.

Stap 4 - Hypotheekofferte geldverstrekker

Voor het resterende bedrag (verwervingskosten van de woning - minus bedrag Starterslening - minus inbreng eigen middelen) vragen wij voor jou een Startershypotheek aan bij een geldverstrekker naar keuze. De geldverstrekker brengt een hypotheekofferte uit die voldoet aan de gestelde voorwaarden uit de toewijzingsbrief van de gemeente Gennep.

Inzake het dossier SVn:
  • sturen wij een kopie van de ondertekende hypotheekofferte voor jou naar SVn.

Stap 5 - Hypotheekofferte Starterslening SVn

Vervolgens ontvang je van SVn een hypotheekofferte voor jouw Starterslening. Zodra je de hypotheekofferte van SVn hebt geaccepteerd en alle benodigde stukken door ons zijn verzameld, versturen wij deze voor jou naar SVn.

Bij de hypotheekofferte van SVn ontvang je:
  • een toelichting op de Starterslening van de gemeente Gennep;
  • de Algemene Bepalingen voor Geldleningen van SVn. Hierin staan de leningsvoorwaarden.

Stap 6 - Notaris

Zodra je aan alle voorwaarden hebt voldaan ontvang je van SVn en de geldverstrekker een acceptatiebrief. SVn en de geldverstrekker maken de stukken op en sturen deze vervolgens naar de notaris. Met de notaris maak je een afspraak voor het passeren van de aktes.

Wij begeleiden jou tijdens het passeren van de aktes bij de notaris, waarbij:
  • het verplicht is gesteld dat beide leningen, Starterslening van de gemeente Gennep en 1e hypotheek gelijktijdig moeten passeren.