Starterslening Gennep

Alles over de Startershypotheek

voor de aankoop van jouw eerste woning

  • Info
  • Voordelen
  • NHG
  • Starterslening Gennep
  • Video's
  • Tips

Startershypotheek

tl_files/blokafbeeldingen/Blok/10096313.jpgWil jij als Starter op de woningmarkt jouw eerste woning (Starterswoning) kopen in de gemeente Gennep, dan heb jij hiervoor een financiering nodig. Als jij voor de eerste keer hiervoor een lening afsluit onder de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), noemen we dit een Startershypotheek. De Startershypotheek is mogelijk voor Starterswoningen in de gemeente Gennep tot een maximaal financieringsbedrag van 2022: € 355.000 - (2021: € 325.000).

De voordelen van een Startershypotheek

tl_files/blokafbeeldingen/Blok/6648978.jpg

1. Altijd de laagste hypotheekrente, rentekortingen tot wel 0,6%.
2. Extra bescherming bij gedwongen verkoop van de woning.
3. Mogelijkheid om aanvullend een SVn Starterslening af te sluiten.

Voordeel via onze Erkend StartersCoach

Laat je begeleiden bij de aankoop van jouw Starterswoning door onze Erkend StartersCoach en bespaar al snel tot duizenden euro's op de aankoop van jouw eerste woning in de gemeente Gennep.

NHG is de basis voor het verkrijgen van een Starterslening

tl_files/blokafbeeldingen/Logo/Instantie/NHG.gifOm voor de Starterslening Gennep (aanvullende tweede hypotheek) in aanmerking te komen, moet jouw eerste hypotheek bij een willekeurige geldverstrekker met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) worden afgesloten.

NHG is dé garantie op Startershypotheken voor Starterswoningen tot een maximaal bedrag van 2022: € 355.000 - (2021: € 325.000).

Met NHG leen jij altijd voordelig, verantwoord en veilig. Meer informatie over NHG.

Starterslening Gennep

De Starterslening Gennep is speciaal bedoeld voor Starters op de woningmarkt in de gemeente Gennep die de financiering voor de aankoop van een Starterswoning niet rond kunnen krijgen.

tl_files/blokafbeeldingen/Blok/1581151.jpgDe Starterslening overbrugt het verschil tussen koopsom van de Starterswoning in de gemeente Gennep plus bijkomende kosten en de Startershypotheek die jij maximaal kunt krijgen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Een Starterslening financiert dus dat deel van de aankoopkosten van een Starterswoning welke jij op basis van jouw inkomen niet kunt lenen.

Naast het voordeel dat jij met een Starterslening Gennep dus méér kan lenen, 
betaal jij minimaal de eerste 3 jaar géén rente en géén aflossing over deze lening!

Video's met alles over de aankoop van jou eerste woning

tl_files/blokafbeeldingen/Blok/Video's.jpgDoor onze video's te bekijken kun jij jezelf beter voorbereiden op een eerste Startershypotheek adviesgesprek met een financieel adviseur. De video's helpen jou daarnaast om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Een goede voorbereiding is ten slotte het halve werk!

Bekijk hier onze video's 'Mijn eerste woning'

Tips over de aankoop van een Starterswoning in de gemeente Gennep

Het afsluiten van een Startershypotheek is een van de belangrijkste financiële beslissingen in jouw leven. Het gaat om veel geld en financiële lasten gedurende een lange periode.

tl_files/blokafbeeldingen/Blok/15275095.jpgGa niet over één nacht ijs bij de keuze voor een Startershypotheek. Weet welke verplichtingen jij aangaat en welke risico’s jij loopt, zowel op de korte als lange termijn. Neem de tijd om alles heel goed door te nemen. Zorg ervoor dat jij zeker weet wat er precies wordt bedoeld. Als jij iets niet begrijpt, vraag het dan na.

Bekijk hier onze 'Startershypotheek tips'