Starterslening Gennep

Bodem woningprijzen in zicht

Starters en koopwoningbezitters verwachten dat bodem woningprijzen in zicht is, aldus het ING WoonBericht van 25 september 2013.

Stijging vertrouwen woningmarkt zet verder door

De ING meet (Woonindex) het vertrouwen in de woningmarkt elk kwartaal onder potentiële Starters en koopwoningbezitters. Voor de tweede keer op rij is deze Woonindex gestegen. Van de Starters op de woningmarkt vindt 80% het nu een gunstige periode, de Woonindex is hierin nog niet eerder zo hoog geweest.

Bodem woningprijzen in zicht

De meeste Starters als wel koopwoningbezitters verwachten dat de bodem van de woningprijzen nu in zicht is:

  • 1 op de 5 Starters verwacht dat de bodem al is bereikt;
  • ongeveer 50% van de Starters verwacht uiterlijk in de eerste helft van 2014 een stabalisatie van de woningprijzen.

“Het sentiment van de ondervraagden wordt onderschreven door de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waaruit blijkt dat de daling van de woningprijzen de afgelopen maanden wat lijkt af te vlakken.” Aldus het ING WoonBericht.

Starters op de woningmarkt wachten met aankoop tot de bodem is bereikt

Voor 32% potentiele Starters (32%) speelt de verwachting dat de woningprijzen verder zullen dalen een rol in hun aankoopintentie. Zij wachten met aankopen totdat de bodem is bereikt.

Bestaande woning populair onder Starters

"Ruim twee op de drie Starters (68%) die de intentie hebben om binnen nu en twee jaar een woning te kopen, willen een woning waar niet meer veel aan gedaan hoeft te worden. Ruim 10% wil een nieuwbouwwoning kopen en 14% is bereid om fors te verbouwen. Ruim een derde van de Starters heeft de intentie om tijdens de Open Huizen Dag op 5 oktober verschillende woningen te bezoeken. Ruim tweederde van de Starters zegt door de Open Huizen Dag meer huizen te bezichtigen dan wanneer zij daarvoor verschillende afspraken met een makelaar moeten inplannen", aldus het WoonBericht van ING.

Lees hier het originele en volledige WoonBericht ING 3e kwartaal 2013

Bron: ING